algemeen

In Nederland: commotie bij de Houtense kledingbank

Door Leonie de Waard - 11 maart 2015

Concurrerende kringloopwinkels in Houten, een provinciale roadtour in Overijssel en paardrijden met een tomtom in Oost-Souburg.

Houten

Houten (bijna 48.500 inwoners) telt twee kringloopwinkels: de gemeentelijke kringloopwinkel en Ecokring. De eerste heeft het alleenrecht op het inzamelen van textiel, Ecokring biedt onderdak aan de plaatselijke kledingbank.

De kledingbank verstrekt kleren aan mensen die ze zelf niet kunnen betalen en mag alleen kleren aannemen die direct kunnen worden gedragen. Volgens AD Utrecht waren er geluiden dat de kledingbank de regels zou overtreden door wel aan inzameling te doen.

Ecokring en de kledingbank hebben een andere manier gevonden om met de regels om te gaan. Ecokring koopt tegenwoordig kleren in: ‘Eén piek voor de hele kliek!’

Zwolle

De verkiezingen voor de Provinciale Staten (en waterschappen, niet te vergeten) gelden als de saaiste ter wereld. Daarom probeert de provincie Overijssel al sinds 2008 de interesse van jongeren te wekken met het initiatief ‘Jong Overijssel doet mee!’

Dit programma maakte een roadtour langs zes mbo-scholen. De provincie Overijssel heeft goede hoop voor 18 maart: in 2012 zei 48 procent van de jongeren te gaan stemmen, in 2014 liep dit al op tot 66 procent, aldus communicatiebureau Albers De Vries namens de provincie.

Geestig is dat veel jongeren 50Plus blijken te krijgen als stem­advies. Zo groot is de kloof tussen jong en oud dus niet.

Oost-Souburg

Vanaf nu kunnen ook ruiters gebruikmaken van een tomtom. Omroep Zeeland meldt dat de Vereniging Paardentoerisme Zeeland routes heeft uitgezet in West-Zeeuws-Vlaanderen.

Paardrijliefhebbers kunnen zeer binnenkort zelf hun route ­uitstippelen op www.paardentoerisme­zeeland.com en die vervolgens downloaden. Verdwalen is er dus – als het goed is – niet meer bij.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.