algemeen

Nederlandse hoogleraar Luc Laeven krijgt topfunctie bij ECB

Door Carla Joosten - 31 maart 2015

Plus: een meestertitel voor chef-kok Soenil Baradoer en ‘Post uit Brussel’ van de schrijvende lobbyist Wytze Russchen.

Meesterkok

Soenil Bahadoer (47), chef-kok en eigenaar van tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen, mag zich SHV Meesterkok noemen. Deze titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca. Hij is de 141ste drager van de meestertitel, die van koks een jarenlange voorbereiding vergt.

Van IMF naar ECB

Hoogleraar financiën aan de Universiteit Tilburg en medewerker van het Internationaal Monetair Fonds Luc Laeven is begonnen in een topfunctie bij de Europese Centrale Bank (ECB). Zijn ervaring in het analyseren van financiële crises was de reden dat ECB-president Mario Draghi Laeven naar Frankfurt haalde. Laeven is betrokken bij het toezicht in de eurozone. Vorig jaar kreeg hij in New York de Rising Star Award in Finance 2014.

Brusselse avonturen

De Brusselse lobbyist Wytze Russchen (44) combineert zijn werk met schrijven. Na de publicatie van Het oliemannetje, dat over zijn persoonlijke avonturen gaat, heeft hij nu zijn blogs over de Europese Unie gebundeld. Donderdag 23 april overhandigt hij het resultaat – Post uit Brussel – aan voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy en aan Permanent Vertegenwoordiger bij de Europese Unie, Pieter de Gooijer.

Elsevier nummer 14, 4 april 2015

Gerelateerde artikelen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.