algemeen

Overleden

Door Lucas Gasthuis - 31 maart 2015

Oud-voetbalcommentator Hugo Walker; gitarist Peter Nieuwerf; dichter Tomas Tranströmer en bioloog Henk Hillegers.

Oud-voetbalcommentator Hugo Walker (81) overleed donderdag 26 maart. Van eind jaren zestig tot 2000 werkte hij voor Studio Sport en voorloper Sport in Beeld. Walker grossierde in uitspraken als ‘Keepertje, keepertje’, ‘Komt dat schot’ en ‘Goed schot, dito redding’. Hij was mede-oprichter van reclamevakblad Adformatie.

Gitarist Peter Nieuwerf (76) overleed vrijdag 27 maart. Hij speelde in het combo van Wim Sonneveld en met artiesten als Rita Reys, Ramses Shaffy en Jasperina de Jong. Verder was hij de vaste begeleider van zangeres Greetje Kauffeld en zat hij in het zigeunerjazzkwartet van beeldend kunstenaar Armando.

De Zweedse dichter en winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2011 Tomas Tranströmer (83) overleed donderdag 26 maart. Hij werd in meer dan vijftig talen vertaald. Zijn laatste werk, Gedichten en Proza 1954-2004, verscheen na het winnen van de Nobelprijs.

De Limburgse bioloog Henk Hillegers (75) overleed dinsdag 24 maart. In 1997 won hij de Heimans en Thijsse Prijs. Hij was gespecialiseerd in muurplantjes en zette zich in voor het behoud van het Limburgse mergellandschap.

Elsevier nummer 14, 4 april 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.