algemeen

Overleden

Door Lucas Gasthuis - 04 mei 2015

Ruth Rendell, Henk Moonen, François Michelin, Jean Nidetch, Ben E. King.

De Britse misdaadauteur Ruth Rendell (85) overleed zondag 3 mei. Ze debuteerde in 1964 en gold als de koningin van de psychologische thriller. Sinds 1997 zat ze voor de Labour Party in het Hogerhuis.

Medegrondlegger Henk Moonen (65) van attractieverhuurbedrijf Moonen overleed maandag 27 april. Hij begon het bedrijf 43 jaar geleden met zijn vrouw en broer. Het is nu het grootste in deze sector en verhuurt onder meer hindernissen en springkussens.

Patriarch François Michelin (88) van de Franse bandenfabriek Michelin overleed woensdag 29 april. Hij gaf bijna een halve eeuw leiding aan het concern dat in 1889 is opgericht door zijn grootvader en diens broer.

De oprichter van het Amerikaanse bedrijf Weight Watchers Jean Nidetch (91) overleed woensdag 29 april. Ze bestreed haar eigen overgewicht met succes en bedacht een afvalprogramma dat in groepsverband moet worden gevolgd.

De Amerikaanse soulzanger Ben E. King (76) overleed donderdag 30 april. Hij zong korte tijd bij The Drifters, maar ging al snel solo verder. In 1961 scoorde King een wereldhit met het nummer Stand by me.

Elsevier nummer 19, 9 mei 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.