algemeen

Huwelijk: Dianne Haarlem (31) en Tommie van Rijsbergen (26)

Door Jenny Velthuys - 09 juni 2015

Dianne en Tommie leerden elkaar twaalf jaar geleden kennen bij het restaurant waar ze werkten in Leidschendam. Toen Dianne zeven maanden zwanger was, vroeg Tommie haar ten huwelijk.

Tommie en Dianne hadden direct een klik. Ze leerden elkaar twaalf jaar geleden kennen bij het restaurant waar ze werkten in Leidschendam. Maar terwijl Dianne op de hogere hotelschool zat, deed Tommie nog de havo. Het leeftijdsverschil was een beetje gek. Ze grapten weleens: ‘Als we later groot zijn…’

Toen Tommie in 2011 werd uitgezonden naar Somalië, hielden ze contact per mail. ‘Als je terugkomt, laten we dan kijken of het wat wordt,’ schreef Dianne. Op de dag dat hij weer in Nederland was, reed Tommie meteen naar haar toe. In 2012 zijn ze gaan samenwonen. Tommie: ‘Toen was alles voor ’t echie.’

Hij vindt haar sexy en stoer. Zij vindt hem lief, zorgzaam en grappig. En ook stoer. Dianne werkt nu als accountmanager horeca bij de gemeente Den Haag. Tommie werkt als sportinstructeur bij het Korps Mariniers in Rotterdam.

Samen hebben ze een dochtertje, ­Lilian van anderhalf. Toen Dianne zeven maanden zwanger was, vroeg Tommie haar ten huwelijk. Ze trouwden in Huize De Paauw, het raadhuis van Wassenaar. Aansluitend hadden ze een diner in restaurant Upstairs in Voorschoten. Daar hielden ze ook hun feest. ‘We vonden het allerbelangrijkst dat het dak eraf ging.’

Hun gasten kregen aan het einde een puntzak frites met mayo mee. Hun huwelijksreis ging naar Mexico.

Elsevier nummer 24, 13 juni 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.