algemeen

‘Mijn beste advies? Dat komt uit de Bijbel’

Door Niels Oostrum - 18 augustus 2015

Jan-Willem Kranendonk (24) is voorzitter van het landelijk bestuur van de SGP Jongeren, met 6.500 leden de grootste politieke jongerenorganisatie van Nederland. Hij woont in Amersfoort, komt uit Woudenberg en studeerde rechten aan de Vrije Universiteit.

Wie inspireert  je?

William Wilberforce, de achttiende-eeuwse leider van de Engelse anti-slavernijbeweging. Op persoonlijker vlak mijn zus en vorig jaar overleden zwager. Hoewel hij ernstig ziek was, gaven ze niet op en bleven tweeënhalf jaar doorvechten.

Wat zou je willen veranderen?

De abortuswetgeving. Per jaar sterven 30.000 ongeboren kinderen een voortijdige dood. Zij hadden net zoveel recht om te leven als ieder ander.

Beste advies ooit gekregen?

Dat komt uit de Bijbel, de Bergrede. Mattheüs 6, vers 31-33. Richt je niet allereerst op de aardse dingen, maar op het koninkrijk van God.

Kan niet zonder?

Mijn familie. Als ik met mijn kleine neefjes speel, kan ik ­alles relativeren.

Over vijf jaar…

Dat kan ik niet voorspellen, als ik zie hoeveel wendingen mijn leven de afgelopen jaren heeft gehad.

Elsevier nummer 34, 22 augustus 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.