algemeen

Klaartje Peters schrijft boek over paarse kabinetten

Door Carla Joosten - 15 september 2015

Bestuurskundige Klaartje Peters (46), bekend van een voor de provincies vernietigend boek – Het opgeblazen bestuur – presenteert 24 september Een doodgewoon kabinet, een boek over de paarse kabinetten (1994-2002).

Ze sprak met onder anderen Wim Kok (PvdA), Frits Bolkestein (VVD) en wijlen Els Borst (D66). Kok ontvangt het eerste exemplaar.

Promotie hof in Batavia

Jurist Kees Briët (71) promoveert 24 september aan de Erasmus Universiteit op de historie van het Hooggerechtshof van Nederlands-Indië (1819-1848). Briët was zelf rechter, onder meer bij het Europees Hof van Justitie.

In zijn proefschrift constateert hij dat het hof in Batavia (nu Jakarta) onder meer bedoeld was om de inheemse bevolking te beschermen tegen slechte rechtspraak door bestuursambtenaren.

Ambtenaar wordt lobbyist

Johan Barnard (55) wordt lobbyist van pensioenbeheerder APG in Brussel. Hij trad in juli nog aan als hoofd van het Netherlands Investment Agency. Daarvoor werkte hij op de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie.

Barnard: ‘Deze functie doet precies een beroep op dingen waarin ik goed denk te zijn. Het brengt me deels terug in Brussel en het is een kans om wat verder buiten de overheid te kijken.’

Elsevier nummer 39, 19 september 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.