algemeen

Overleden: Ton van de Ven en Jackie Collins

Door Gerlof Leistra - 22 september 2015

Efteling-ontwerper Ton van de Ven (71) overleed woensdag 16 september. Voor het pretpark in Kaatsheuvel ontwierp hij onder meer het Spookslot, de Fata Morgana, de Python – eens de langste achtbaan van Europa – en de Vogel Rok. Van de Ven werkte van 1965 tot 2003 bij De Efteling.

Jackie Collins

De Brits-Amerikaanse schrijfster Jackie Collins (77) overleed zaterdag 19 september. Ze debuteerde in 1968 met The World is Full of Married Men en publiceerde in totaal 32 romans.

Haar boeken zijn in meer dan veertig talen uitgebracht. Wereldwijd verkocht Collins ruim een half miljard boeken. Ze was een jongere zus van de ­actrice Joan Collins.

Jaap Verkerk

Oud-burgemeester Jaap Verkerk (75) van Noordenveld overleed zondag 20 september. De PvdA’er was van 1998 tot 2001 burgemeester van de Drentse fusiegemeente. Daarvoor was hij vanaf 1980 burgemeester van Roden. Dat ging in 1998 samen met Peize en Norg.

Adrian Frutiger

De Zwitserse letterontwerper Adrian Frutiger (87) overleed donderdag 17 september. Naast de Frutiger ontwierp hij de Univers en de Avenir. Onder meer NS en Schiphol gebruiken de Frutiger voor hun borden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.