algemeen

Anke Plättner benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Door Carla Joosten - 24 november 2015

De Duitse televisiejournalist Anke Plättner (52) is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau geworden. Ambassadeur Monique van Daalen verraste Plättner tijdens het jaarlijkse alumni-diner van de Duits-­Nederlandse journalistenuitwisseling in Berlijn.

Plättner, die in Utrecht studeerde en vloeiend Nederlands spreekt, werd onderscheiden wegens haar jarenlange inzet als coördinator van de journalistenuitwisseling, die dit jaar voor de 21ste keer plaatshad.

MIVD-chef met pensioen

Commandeur Pieter Bindt (55), directeur van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD), vertrekt volgend jaar juni. De schout-bij-nacht heeft er dan het maximum van vijf jaar in deze functie opzitten. ‘Functies aan de militaire top zijn altijd voor bepaalde tijd,’ aldus Defensie.

Onze vrouw in Brussel

Maryem van den Heuvel (52), ambassadeur in Brussel, heeft haar geloofsbrieven overhandigd aan koning Filip van België. Van den Heuvel is in Nijmegen cum laude afgestudeerd in Midden-Oostenstudies, Arabisch en filosofie. Ze was diplomaat in Parijs en Brussel en werkte op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Ze is getrouwd met Maurits Berger, hoogleraar islam en het Westen in Leiden. Zij hebben samen vijf kinderen.
Elsevier nummer 48, 28 november 2015

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.