#American Dreamers

Op reis: hoe reist u het snelst of goedkoopst?

Door Emile Kossen - 13 juni 2017

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden vluchten aan naar de Verenigde Staten. Tips bij het plannen van uw vliegreis.

Op zoek naar een directe vlucht naar de Verenigde Staten? Vanaf Schiphol worden de volgende steden aangedaan zonder tussenstop:

Washington: KLM, United, Delta, Lufthansa
New York: KLM, United, Delta, Lufthansa
Philadelphia: American
Boston: KLM, Delta
Chicago: KLM, United, Delta, Lufthansa
Houston: KLM, United, Delta, Lufthansa
Orlando: Tui
San Francisco: KLM, Delta
Atlanta: KLM, Delta
Los Angeles: KLM, Delta
Minneapolis: KLM, Delta
Detroit: KLM, Delta
Portland: KLM, Delta
Seattle: KLM, Delta

Hoe bent u goedkoper uit?
Een directe vlucht vanaf Amsterdam is het snelst, maar ook vaak het duurst. Zo kunt u veel geld besparen:

– Zoek naar vluchten met een tussenstop, het liefst in een stad die op de route ligt. De reis duurt langer, maar luchtvaartmaatschappijen bieden deze vaak aan voor flink lagere prijzen. Er zijn websites die beschikbare vluchten voor u vergelijken: bijvoorbeeld Skyscanner, Momondo en Expedia. Probeer verschillende sites. Het is verstandig om ook de prijs op de eigen site van de luchtvaartmaatschappij te checken.

– Bekijk het aanbod van lowbudgetmaatschappijen als WOW Air, Norwegian Air en Condor. Zij bieden steeds meer vluchten aan naar de Verenigde Staten tegen lagere prijzen. Let wel op: vaak moet u extra betalen voor een koffer en voor eten en drinken aan boord. Niet al deze maatschappijen komen voor op vergelijkingssites, dus kijk vooral op de websites van de airlines zelf.

– Vlieg vanaf een andere luchthaven dan Schiphol. Het kan lonen om te zoeken naar vluchten die vertrekken vanaf vliegvelden in Duitsland (bijvoorbeeld Düsseldorf, Keulen of Bremen) of België (Brussel): daar zijn de belastingen lager en de ticketprijzen vaak aantrekkelijker.

– Boek vroeg, maar niet te vroeg. Op het laatste moment een vliegreis boeken is vaak (erg) duur, maar vele maanden van tevoren boeken is niet per se voordelig. Luchtvaartexperts zeggen dat het prijsniveau twee maanden tot zes weken voor de vertrekdatum het laagst is.

– Vluchten in de zomer- en kerstvakantie zijn vaak veel duurder dan bijvoorbeeld in maart of november. Hetzelfde geldt voor vluchten die vertrekken in het weekeinde. Flexibele data kunnen u dus veel geld besparen.

– Binnenlandse vluchten: eenmaal in de Verenigde Staten zijn er talloze mogelijkheden om verder te vliegen. Amerikaanse lowbudgetairlines als JetBlue, Southwest, Spirit en Frontier brengen u voor weinig geld het hele land door.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.