Wanorde

Trumps woordvoerder Scaramucci al na tien dagen weg

Door Tom Reijner - 31 juli 2017

De Amerikaanse president Donald Tump heeft alweer afscheid genomen van Anthony Scaramucci als communicatiedirecteur. Het Witte Huis maakte maandag bekend dat Scaramucci vertrekt opdat de nieuwe stafchef John Kelly met een ‘schone lei’ kan beginnen.

De nu al ex-woordvoerder van Trump zou dat zelf zo hebben aangevoeld, laat het Witte Huis in een eerste reactie weten.

Scaramucci werd tien dagen geleden aangesteld. Zijn komst leidde tot het vertrek van woordvoerder Sean Spicer en wat later van stafchef Reince Priebus.

Trump probeerde minister van Justitie Jeff Sessions via Twitter het kabinet uit te duwen terwijl de nieuwe directeur Communicatie Anthony Scaramucci kabinetschef Reince Priebus voor ‘paranoïde schizofreen’ uitmaakt. Derk Jan Eppink over de verbale oorlogen in het Witte Huis >

Priebus volledig afgebrand

Scaramucci liet van de laatstgenoemde geen spaan heel in interviews met televisiezender CNN en weekblad The New Yorker. Dagblad The New York Times meldde dat Trump het besluit nam op aandringen van stafchef Kelly. Deze ex-generaal werd vrijdag gepresenteerd als de man die als stafchef van het Witte Huis de discipline moet herstellen in de ambtswoning.

Kelly, eerder minister van Binnenlandse Veiligheid, wilde van Scaramucci af, omdat die opschepte dat hij rechtstreeks rapporteerde aan de president en niet aan de stafchef. Eerder op de dag tweette Trump nog dat alles helemaal goed gaat. ‘Geen chaos in het Witte Huis!’

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.