#American Dreamers

Welke verzekeringen zijn zinvol op reis?

Door Emile Kossen - 23 augustus 2017

Er zijn allerlei mogelijkheden om uzelf te verzekeren voor uw reis naar de Verenigde Staten. Wellicht is niet alles nodig: tips om dubbele dekking te voorkomen.

Een reisverzekering dekt doorgaans de kosten wanneer uw bagage is beschadigd of kwijtgeraakt. Ook worden uitzonderlijke medische kosten of kosten voor repatriëring vaak gedekt. Let erop dat u werelddekking heeft. Een reisverzekering kan worden afgesloten voor één bepaalde trip of als doorlopende verzekering. In beide gevallen zijn de kosten laag, een doorlopende verzekering hebt u al voor 5 euro per maand.

Met een annuleringsverzekering hebt u de mogelijkheid om een reis vooraf te annuleren en de al gemaakte uitgaven terug te krijgen. Er moet wel een geldige reden zijn voor annulering en die redenen verschillen per verzekeraar. Het kunnen zaken zijn als een nieuwe baan, een medisch probleem bij uzelf of een familielid, een echtscheiding of problemen met een visum.

De verzekering, die binnen een aantal dagen na het boeken van een reis moet worden afgesloten, dekt ook bepaalde kosten als uw reis moet worden afgekapt. Net als bij reisverzekeringen is er een doorlopende annuleringsverzekering.

Zorgverzekering geldig
Uw Nederlandse zorgverzekering is ook geldig in de Verenigde Staten. Echter, de basisverzekering vergoedt de kosten van een behandeling tegen Nederlandse tarieven. Omdat de Amerikaanse zorg veel duurder is, is dit niet altijd afdoende. Een aanvullende verzekering kan alle kosten in het buitenland dekken, maar lees goed de polisvoorwaarden.

Een verzekering bij een huurauto afsluiten is handig, want uw Nederlandse verzekering is niet geldig. Als u een auto huurt via een Nederlandse verhuurder of site, zijn bepaalde verzekeringen vaak al bij de prijs inbegrepen. Pas hier goed op, want verhuurders ter plaatse weten dat niet altijd. Zo voorkomt u dat u dubbel betaalt.

De Nederlandse aansprakelijkheidsverzekering geldt meestal ook in Amerika. Als u aansprakelijk bent voor schade aan iemands bezittingen, kan deze verzekering de kosten dekken. Dit geldt vaak niet voor spullen die u huurt, zoals een camper of fiets. Vraag de maximale waarborgsom na bij uw verzekeraar.

Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp, maar niet in alle gevallen in het buitenland. Die hulp kan bijvoorbeeld handig zijn bij ongevallen, bijvoorbeeld als u bent aangereden en de kosten wilt verhalen op de veroorzaker. Voor advies bij andere juridische zaken in het buitenland, bijvoorbeeld strafbijstand, moet u vaak een aanvullende dekking hebben. Kijk dit goed na in de papieren van uw verzekeraar.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.