Amerika

Schutter richt bloedbad aan bij concert Las Vegas

Door Tom Reijner - 02 oktober 2017

In de Amerikaanse stad Las Vegas zijn veel doden en gewonden gevallen bij een schietpartij. Bezoekers van een countryfestival zijn beschoten met een machinegeweer vanuit een hotelkamer.

Beelden op sociale media laten zien dat er chaos uitbrak door de schietpartij. Gewonden werden in privé-auto’s naar ziekenhuizen afgevoerd.

Meer dan vijftig doden

De schietpartij deed zich voor aan het eind van een country-muziekconcert bij het Mandalay Hotel and Casino. Amerikaanse media maakten eerst melding van meer dan twintig doden – een aantal dat werd bevestigd door de lokale autoriteiten. De politie heeft inmiddels bekendgemaakt dat er meer dan vijftig doden en ruim tweehonderd gewonden zijn gevallen.

De 64-jarige schutter, die luistert naar de naam Stephen Paddock, nam het publiek vanaf de 32ste verdieping van het hotel onder vuur met een automatisch wapen. Ooggetuigen maakten melding van een groot aantal schoten, die te horen waren op filmpjes die mensen tijdens het concert maakten. Politiecommando’s gingen het hotel binnen om de schutter te zoeken. De schutter opereerde alleen en is doodgeschoten.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.