Vlogs

Arm en rijk Amerika winkelen in verschillende supermarkten

Door Emile Kossen - 29 augustus 2018

De supermarkt is een toonbeeld van Amerika’s ongekende welvaart. Elk product dat je maar wilt, is binnen handbereik.

Iedereen kent Walmart wel, de enorme supermarkt die niet alleen goedkoop eten verkoopt – ook tv’s, fietsen en wapens zijn er te koop. Zulke supermarkten verhogen het welvaartsniveau van alle Amerikanen, hoewel vooral koopjesjagers er graag komen.

Aan de andere kant van het spectrum komen biologische supermarkten snel op, vooral in de grote steden. In een Whole Foods-supermarkt, sinds kort eigendom van Amazon, worden alleen producten zonder kleurstoffen en verwerkte suikers verkocht. Dat kost alleen wel flink meer.

De verschillen tussen stad en dorp, en arm en rijk kunnen door de supermarkten worden vergroot. Emile Kossen laat je zien hoe dat werkt.

Van de koopjeshemel…

Tot de hipsterhemel:

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.