#American Dreamers Premium Corner

Winnie de Poeh en het nut van niets doen

Door Diederik van Hoogstraten - 10 augustus 2018

Ewan McGregor (47) speelt Janneman Robinson in een nieuwe film over de wereldberoemde teddybeer Poeh. ‘Ik doe graag dingen die me jong houden.’

Hoe klinkt Winnie the Poeh? Een onmogelijke vraag misschien. Hoewel, voor mij is het antwoord duidelijk: zoals mijn moeder wanneer ze een lage stem opzet. Zij las immers eindeloos voor uit de prachtboeken van A.A. Milne, die inmiddels bijna een eeuw oud zijn en nog altijd ontroerend. De avonturen van Poeh-beer en zijn vrienden in het bos – de jongen Janneman Robinson, de cynische ezel Iejoor, Konijn, Uil, de lieve Knorretje en springerige Teigetje – kwamen rond bedtijd tot ons bij monde van mijn moeder.

AmericanDreamersMeld je hier gratis aan voor de Amerika Update, de wekelijkse nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over de Verenigde Staten. Elke vrijdag in je mailbox.

Weerzien met oude vrienden

Geschreven en getekende dieren nemen een eigen karakter aan voor het lezende en luisterende kind. Wat niet wegneemt dat filmstudio’s de immense populariteit van Poeh en zijn mensenvriend – Christopher Robin in het Engelse orgineel – graag uitbuiten. De indy-studio Fox Searchlight bracht vorig jaar Good Bye Christopher Robin uit, een verdienstelijke, waarheidsgetrouwe weergave (nu te zien op YouTube en Google Play) van het moeizame leven van de zoon van Milne. En deze zomer is daar Christopher Robin van Disney, een fictief verhaal waarin diezelfde jongen, eenmaal volwassen, zijn oude knuffeldieren treft. Daarmee is het plot wel ongeveer weergegeven, trouwens.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.