US Open

Amerikanen beleven tennis net even anders

Door Emile Kossen - 05 september 2018

De US Open is het belangrijkste tennistoernooi in de Verenigde Staten. Waarom is dit toernooi anders dan die andere grand slams?

Alles is groter op het tennispark van Flushing Meadows. De stadions bijvoorbeeld – het Arthur Ashe-stadion is het grootste ter wereld. Aantal zitplaatsen: 23.771. De cheque die klaarligt voor de winnaars is groter dan elders. En de grootte van de porties eten en drinken natuurlijk, want dit is wel Amerika.

Emile Kossen is ter plekke –

Tennissers zijn vrijwel unaniem positief over de sfeer in New York. De fans gedragen zich anders dan in Londen of Parijs – hard juichen voor je favoriete speler is geen probleem. En toch kunnen de spelers ook zonder problemen over het park lopen. De Servische tennisser Novak Djokovic beschrijft het glimlachend: ‘Ik hou van de energie, van het geroezemoes in de stadions. Het is entertainment op zijn best.’

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.