Agenda

Overzicht van de meest interessante ‘Amerika’ events in Nederland

Door Diverse auteurs - 17 oktober 2017

Lezingen, promoties, tentoonstellingen: aan ‘Amerikaanse’ evenementen is aan deze kant van de oceaan doorgaans geen gebrek. Elsevier Weekblad zet voor u de meest interessante bijeenkomsten en data in Nederland en Vlaanderen op een rij.


T/m 27 mei | The American Dream: Amerikaans Realisme | Tentoonstelling | Assen, Emden (D.)

Het Drents Museum en de Duitse Kunsthalle in Emden hebben de handen ineen geslagen voor de internationale kunsttentoonstelling The American Dream – Amerikaans Realisme 1945 – 2017. De tentoonstelling biedt een overzicht van meer dan 200 kunstwerken van zowel bekende als minder bekende Amerikaanse kunstenaars, verdeeld over beide musea. Er is onder anderen werk te zien van Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close. Het is de eerste keer dat zo’n uitgebreid overzicht van na-oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa wordt getoond.

  • Locatie: Drents Museum, Assen en Kunsthalle, Emden
  • Periode: 19 november 2017 tot en met 27 mei 2018

Meer info >>


T/m 30 maart | Trump Up the Volume | Cabaret | Amsterdam

Wekelijkse show voor nieuwsverslaafden en Amerikavolgers. De show wordt steeds vernieuwd naar gelang de actuele ontwikkelingen rondom het presidentschap van Donald Trump. Met de veteranen uit de politieke comedy: Pep Rosenfeld, Greg Shapiro en Andrew Moskos.

  • Locatie: Boom Chicago, Amsterdam
  • Tijd: 20.30 uur

Meer info>>

APRIL


23 april | The Marshall Plan and Today’s Transatlantic Relations | Lezing | Maastricht

 

  • Locatie: Auditorium Maastricht University, Rotterdam
  • Tijd: 20.00 uur

Meer info>>

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.