Amerika

Waarom een Nederlandse familie Amerikaanse tuinbouw domineert

24 mei 2018

Het verhaal van de Van Wingerdens klinkt als een legende. Met slechts een paar dollar op zak vertrokken Aart en Cora van Wingerden net na de Tweede Wereldoorlog per boot naar de Verenigde Staten, het beloofde land. Ze bouwden er een waar tuinbouwimperium op.

Vandaag de dag zijn er meer dan dertig Van Wingerdens actief in de Amerikaanse tuinbouw, door het hele land. De ene telg verbouwt bloemen en planten, de ander bouwt kassen. Correspondent Emile Kossen ging langs bij een van de meest succesvolle bedrijven – de grootste orchideeënkweker van Amerika.

Wilt u wekelijks het laatste nieuws over Amerika ontvangen? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief van American Dreamers!

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.