Robbert de Witt Premium Corner

Ja, Trumps optreden in Helsinki was gênant

Door Robbert de Witt - 16 juli 2018

Er zijn vele redenen om niet al te kameraadschappelijk om te gaan met Moskou. Maar Trump schoffeert liever zijn westerse bondgenoten dan dat hij opstaat tegen de Russische president Vladimir Poetin.

Vooropgesteld: ook al hebben ze volstrekt tegenovergestelde doelen, uit diplomatiek oogpunt is het doorgaans goed als wereldleiders gaan praten. Ook in het geval Trump-Poetin, gisteren in de Finse hoofdstad Helsinki. Al is het de vraag wat Donald Trump – die zonder gêne verklaarde dat hij zich totaal niet had voorbereid – bij Poetin dacht te bereiken.

AmericanDreamersMeld je hier gratis aan voor de Amerika Update, de wekelijkse nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen over de Verenigde Staten. Elke vrijdag in je mailbox.

Wat het Poetin kon opleveren, is wél duidelijk: alleen al door op gelijke voet en uitgebreid onder vier ogen met de Amerikaanse president te praten, toont Poetin het gebrek aan eenheid in het Westen aan.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.