#Belastingen Premium Corner

Zelfstandigenwet DBA: wat zijn alternatieven?

Door Richard van Boven - 08 augustus 2017

De nieuwe regels om schijnzelfstandigheid tegen te gaan, hebben de onzekerheid bij zzp’ers en opdrachtgevers alleen maar vergroot. Er wordt nu onderzocht hoe het beter kan. Sommige voorstellen zijn een gepimpte versie van de vroegere regels.

Zelfstandigen willen van de Wet DBA af, zo liet ZZP Nederland gisteren nog weten aan informateur Gerrit Zalm. Maar wat zijn de alternatieven? Staatssecretaris Wiebes (VVD) liet daar eerder al onderzoek naar doen. Elsevier Weekblad zet de voorstellen in twee artikelen uiteen. Dit artikel behandelt de simpele aanpassingen, de meer ingrijpende voorstellen komen in een volgend artikel aan de orde.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.