#Belastingen Premium Corner

Let op aanmaningen in Berichtenbox

Door Richard van Boven - 08 augustus 2017

Als een belastingplichtige kiest voor de digitale Berichtenbox, ontvangt hij nog enige tijd papieren post van de Belastingdienst. Andere instanties, zoals de meeste Waterschappen, sturen niets meer op papier. Niet iedereen beseft dit. Ook instanties gaan in de fout. Dat kan grote gevolgen hebben.

Het voornemen van de Belastingdienst was om vanaf 2016 vooral de Berichtenbox te gaan gebruiken, maar de Kamer hield dit tegen. Er is nu een langere overgangsperiode voor post van de Belastingdienst, tenzij de belastingplichtige kiest voor elektronische post.

Bij andere instanties is het vaak ‘alles-of-niets’: na het kiezen voor de Berichtenbox komt alles alleen in deze elektronische postbus. Sommige zaken moeten echter ook via de ‘normale’ post worden verzonden.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.