#Belastingen Premium Corner

Weer onschuldige ouders benadeeld door fiscus

Door Richard van Boven - 10 augustus 2017

De belastingdienst moet duizenden euro’s terugbetalen aan gezinnen die in 2014 onterecht beticht zijn van fraude met de kinderopvangtoeslag. De Nationale ombudsman maakt zich ernstig zorgen omdat de betreffende dienst Toeslagen al eerder onschuldige ouders in grote problemen bracht. Blijkbaar heeft de dienst niets geleerd.

In het nieuwste onderzoek van de ombudsman gaat het om 232 gezinnen waarvan de kinderopvangtoeslag in 2014 is gestopt, vaak met terugwerkende kracht over de jaren 2012 en 2013. Het ‘mogelijk misbruik’ was op dat moment nog niet eens goed onderzocht. De ouders moesten soms enkele duizenden euro’s per jaar terugbetalen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.