Schijnzelfstandigheid Premium Corner

Fiscaal gedoogbeleid zzp’ers weer verlengd

Door Joris Heijn - 09 februari 2018

De fiscus gaat de wet die schijnzelfstandigheid moet tegengaan, toch niet handhaven. De bijna twee jaar oude wet zou per 1 juli dit jaar eindelijk gehandhaafd worden. Maar omdat er problemen zijn, wordt het gedoogbeleid verlengd tot 1 januari 2020.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Dat heeft minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees (D66) vrijdag bekend gemaakt.

Er zijn zo’n 1 miljoen zelfstandig ondernemers (zzp’ers) in Nederland. De fiscus vermoedt dat een deel van hen eigenlijk verkapte werknemers zijn. Maar dan zonder pensioenopbouw, ontslagbescherming en sociale verzekeringen en met duizenden euro’s aan fiscaal voordeel. Voor werkgevers kan het dus voordelig zijn om mensen niet als werknemer in dienst te nemen, maar als zzp’er in te huren, ook al doet die feitelijk precies hetzelfde werk.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.