Erfbelasting Premium Corner

Wachten op erfenis door fiscus

Door Joris Heijn - 16 februari 2018

Door ICT-falen bij de fiscus kan het lang duren voordat u een erfenis kunt afwikkelen. Wat zijn de gevolgen? En hoeveel taks betaalt u?

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De fiscus heeft problemen met het nieuwe ICT-systeem voor de erf- en schenkbelasting – een van de minst geliefde belastingen. Wat merken erfgenamen van die problemen?

Vrijstelling

Wie een erfenis ontvangt die hoger is dan zijn vrijstelling, moet erfbelasting betalen. De vrijstelling verschilt per persoon. Overlijdt uw partner, dan is de vrijstelling dit jaar 643.194 euro. Voor kinderen gaat het om 20.371 euro (voor een gehandicapt kind 61.106 euro), voor een ouder die een kind verliest, om 48.242 euro, en voor alle anderen om 2.147 euro.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.