lokale heffingen Premium Corner

Absurde belastingzaken – Stank voor dank

Door Richard van Boven - 29 maart 2018

Gemeenten vragen honderden euro’s voor het ophalen van vuil, de zogenoemde afvalstoffenheffing. Maar wat moet een gemeente doen voor dit geld? Niet zo heel erg veel, zo blijkt uit een recente uitspraak.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De gemeente Eindhoven brengt een vrouw bijna 250 euro in rekening voor de afvalinzameling, maar zij kan haar vuil vaak niet eens kwijt.

Bewoners moeten gebruik maken van een verzamelcontainer, maar die werkt niet goed. En de gemeente doet blijkbaar niet veel aan het probleem, en de hiermee samenhangende (stank)overlast.

De vrouw wil minder afvalstoffenheffing betalen, maar Eindhoven weigert de aanslag over 2016 te verminderen. Volgens de gemeente wordt er volledig voldaan aan de wettelijke inzamelplicht.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.