Aangifte 2017

Belastingaangifte weer van start

01 maart 2018

Acht miljoen Nederlanders hebben een uitnodiging gekregen om vanaf 1 maart belastingaangifte te doen. Dat kan digitaal en op papier, maar het overgrote deel zal de aangifte online afhandelen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Vorig jaar is 99 procent van de aangiften digitaal ingediend. Wie op papier aangifte wil doen, moet bij de BelastingTelefoon (0800-0543) een biljet aanvragen.

Complexe aangiftes

Belastingplichtigen die met fiscaal complexe situaties te maken hebben, kregen voorafgaand aan de aangifte een brief die ze moet helpen ‘bij het juist doen van aangifte’, zo laat de Belastingdienst weten.

Het gaat om thema’s waarbij mensen vaak fouten maken, zoals de afkoop van lijfrente, niet verzilverde persoonsgebonden aftrekposten en echtscheiding van huiseigenaren.

Voor 1 mei binnen

De aangifte moet voor 1 mei binnen zijn. Wie voor 1 april aangifte doet, krijgt voor 1 juli bericht. 1 maart, 31 maart en de laatste dagen van april doen veel mensen aangifte. Het kan dan drukker zijn dan normaal op de site van de Belastingdienst.

Lees onze tips voor de belastingaangifte op deze pagina.