belastinghervorming vs Premium Corner

‘Met EU actie ondernemen tegen dubbele heffing VS’

Door Richard van Boven - 20 maart 2018

De Amerikaanse belastinghervorming leidt tot een dubbele belastingheffing bij ondernemers met de Amerikaanse nationaliteit die in Nederland wonen. Nederland kan die dubbele heffing slechts beperkt voorkomen. Een aanpassing van de Amerikaanse wetgeving is de enige goede oplossing.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Vrijwel alle landen houden bij hun belastingheffing rekening met de woonplaats van mensen. De Verenigde Staten doen dit niet, en belasten altijd het volledige (wereld)inkomen van Amerikanen. Bovendien sluit Amerika belastingverdragen die sterk in zijn voordeel zijn, waardoor de Amerikaanse fiscus bijna altijd kan heffen.

Nederland is slechts één van de landen die door de Amerikaanse belastinghervorming te maken krijgen met een dubbele heffing. In het Europees Parlement zijn over de wetswijziging al vragen gesteld. Nederland hoopt andere lidstaten van de Europese Unie over te halen om gezamenlijk actie te ondernemen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.