handhavingsbeleid Premium Corner

Fiscus niet bang voor kogels bij controle Amsterdamse horeca

Door Richard van Boven - 12 april 2018

De Belastingdienst controleert volgens D66-staatssecretaris Menno Snel van Financiën wel degelijk bij de horecaondernemers op en rond het Leidseplein in Amsterdam. Snel ontkent ten stelligste dat de fiscus daar wegblijft omdat het er onveilig zou zijn.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De Amsterdamse Ombudsman hoorde van een directeur van de Belastingdienst dat er geen controles zijn in de binnenstad. Dit omdat ‘belastinginspecteurs niet met kogelvrije vesten lopen’. Snel moest daarna aan de Kamer uitleggen hoe dit zit, en of de Belastingdienst inderdaad ‘bang is voor kogels’.

De Ombudsman wil niet vertellen welke directeur hij heeft gesproken bij de Belastingdienst.

Zo nodig politieondersteuning

De fiscus heeft een landelijke aanpak voor horecaondernemingen, waarbij actief wordt gelet op loon- en omzetbelasting. Medewerkers van de Belastingdienst vragen altijd om politiebijstand als zij verwachten dat een controle uit de hand zal lopen. Er is goed contact met de Amsterdamse politie. Het is in de praktijk nooit een probleem om ondersteuning te krijgen, mits er voldoende politiecapaciteit beschikbaar is.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.