Lezersvragen Premium Corner

Stop met rente betalen bij papieren schenking?

12 april 2018

In 2012 schonk ik mijn zoon op papier 50.000 euro. Hierover betaal ik jaarlijks 6 procent rente. Door een ruzie spreek ik hem al jaren niet. Kan ik stoppen met het betalen van de rente voor de papieren schenking?
M.B., Enschede

Heeft u ook een vraag over erf- of schenkbelasting? Tijdens het evenement ‘Erven & Schenken in één dag’ kunt u uw vraag persoonlijk stellen aan één van onze experts. In één dag brengen wij u volledig op de hoogte.

Het antwoord op de vraag wordt gegeven door prof. mr. dr. Bernard Schols, hoogleraar successierecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen:

‘Waar men op papier schenkt, hangt in de regel een vredige en belastingbesparende sfeer. Blijkbaar is dit nu niet het geval. Juridisch hebt u zich in een overeenkomst verplicht om over het geschonken bedrag rente te betalen. Feitelijk bepaalt u zelf of u aan uw verplichtingen voldoet, want de vraag is natuurlijk of uw zoon naar de rechter zal stappen om de rentebetalingen af te dwingen. Want wat was de geest van het contract?’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner