Lezersvragen Premium Corner

Mag verzekeraar burn out uitzonderen?

Door Heidi Klijsen - 21 juni 2018

Tien jaar geleden zat ik overspannen thuis. Nu wil ik me als zzp’er verzekeren voor arbeids­ongeschiktheid, de verzekeraar wil burn out klachten uitzonderen. Ik vind dat oneerlijk; het is lang geleden. Wat nu? B.V., Tilburg

Het antwoord wordt gegevens door Jeroen Wolfsen ffp, financieel planner en ­directeur van vergelijkingssite MoneyWise.nl:

‘U kunt hierover altijd met de verzekeraar in gesprek gaan, ondersteund door bijvoorbeeld een verklaring van de huisarts dat die overspannenheid slechts eenmalig was en het inmiddels tien jaar geleden is. U hebt dan natuurlijk best een punt.’

Nergens toe dwingen

‘Uiteindelijk mag elke verzekeraar op zijn eigen voorwaarden besluiten om u wel of niet te accepteren als verzekerde. U kunt een verzekeraar dan ook nergens toe dwingen, hoe onredelijk het misschien ook lijkt.’

‘Uiteraard kunt u wel bij een andere verzekeraar te rade gaan. Nadeel is wel dat u dan op het aanvraagformulier wel eerlijk antwoord moet geven op de vraag: ‘Is er in het verleden een verzekering geweigerd of aangeboden met een uitsluiting op premieopslag?”

Alarmbelletje

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
2018

Gerelateerde artikelen