Lezersvragen Premium Corner

Vrouw krijgt aanslag met rente. Klopt dat?

Door Heidi Klijsen - 24 juli 2018

Wij hebben de belastingopgave 2013 aangepast door ons belastbaar inkomen te splitsen. De aanslag is nu lager. Maar mijn vrouw krijgt een aanslag met rentetoeslag en ik teruggave zonder rente. Klopt dit? J.G., Amsterdam

Het antwoord wordt gegeven door Mr. Marcel van Kooten FFP MFP CFP, fiscaal/financieel planner OCM3 en parttime docent Hogeschool Arnhem Nijmegen:

‘U geeft aan dat een splitsing van uw belastbare inkomen over 2013 heeft geleid tot een gezamenlijk lagere aanslag. Er zijn diverse redenen waarom u geen, maar uw vrouw wel rentetoeslag moet betalen. Er zijn verscheidene soorten rente, zoals invorderings- en heffingsrente. Invorderingsrente is de rente die u moet betalen als een belastingaanslag te laat is betaald. ‘

Heffingsrente is een vergoeding van gemiste rente. Als de Belastingdienst geld van u tegoed heeft, moet u daarover rente betalen. Hebt u geld tegoed van de Belastingdienst, dan ontvangt u daarover rente.

Al eerder moeten betalen

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner