deurwaarder Premium Corner

Aantal ‘hoog risicokantoren’ verdubbeld door beter toezicht

Door Richard van Boven - 29 augustus 2018

Het aantal deurwaarderskantoren onder verzwaard toezicht is in 2017 verdubbeld terwijl er juist minder kantoren zijn onderzocht. De Kamer maakt zich zorgen over het toezicht op deurwaarders, mede gezien de misstanden binnen de sector.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Volgens minister Sander Dekker van Rechtsbescherming (VVD) is er op dit moment nog geen sprake van een ‘handhavingstekort’. Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) verwacht echter dat de huidige capaciteit (vier man voor de controle van alle deurwaarders) in de toekomst onvoldoende zal zijn.

Het BFT is de afgelopen jaren steeds beter gaan kijken naar de kwaliteit en integriteit van deurwaarderskantoren. De controles zijn weliswaar afgenomen, maar ze zijn nu meer gericht op mogelijke risico’s, en veel uitgebreider.

Mogelijke misstanden bij deurwaarderskantoren

Door de uitgebreidere controles zijn er allerlei misstanden aan het licht gekomen bij deurwaarderskantoren. Het Bureau heeft een lijst van vijftien mogelijke misstanden naar het ministerie van Veiligheid en Justitie gestuurd. Er moet extra geld en capaciteit worden vrijgemaakt om deze misstanden goed te kunnen aanpakken.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.