cocaïnesmokkel Premium Corner

‘Geen grootschalige infiltratie van fiscus door onderwereld’

Door Richard van Boven - 20 augustus 2018

De Tweede Kamer maakt zich zorgen over een mogelijke infiltratie van de Belastingdienst door criminele organisaties. Op 17 april is een medewerker van de Douane, regio Rijnmond, aangehouden op verdenking van het doorspelen van vertrouwelijke informatie aan een bende van cocaïnesmokkelaars.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) heeft geen aanwijzingen dat er grote aantallen medewerkers van de Belastingdienst en de Douane worden omgekocht. Hij vindt daarom een onderzoek naar de mogelijke infiltratie van de fiscus door een criminele organisatie niet nodig.

Omkoping van douanemedewerker door een criminele organisatie

De betreffende ambtenaar werkte bij de afdeling die in de haven van Rotterdam containers ‘scant’ op verboden goederen, waaronder drugs. Hij hield de bende waarschijnlijk al jaren op de hoogte van komende controles. Ook speelde hij informatie van andere opsporingsdiensten door aan de bende. Zo kon de criminele organisatie lange tijd ongestraft verdovende middelen in- en doorvoeren via de Rotterdamse haven.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.