belastingontwijking Premium Corner

Is het bestrijden van belastingfraude wel rendabel?

Door Richard van Boven - 06 augustus 2018

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) weet niet hoeveel het kost om belastingontwijking op te sporen en te bestrijden. Hij laat onderzoeken of een uitbreiding van de opsporingscapaciteit de moeite waard is, en informeert de Kamer op Prinsjesdag.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Er is weer nieuwe informatie opgedoken over de zogenoemde Panama Papers. De Kamer wil weten of deze informatie aanleiding is om belastingontwijking en -ontduiking harder te gaan aanpakken.

Volgens de staatssecretaris onderneemt de Belastingdienst meteen actie zodra de nieuwe informatie beschikbaar is. Het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) heeft de informatie ontvangen, de Belastingdienst kan hierover op dit moment nog niet beschikken.

Opbrengst van de Panama Papers is nog steeds bescheiden

De Panama Papers werden al begin 2016 gepubliceerd, maar de Belastingdienst heeft met die informatie nog niet veel extra belastingopbrengsten behaald. Er is tot nu toe voor slechts 6,2 miljoen euro aan aanslagen opgelegd. De Kamer wil weten of de opbrengsten wel opwegen tegen de kosten die de fiscus moet maken.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.