belastingpakket 2019 Premium Corner

Belastingplannen bevatten toch nog wat verrassingen

Door Richard van Boven - 25 september 2018

Het belastingpakket voor 2019 is grotendeels conform de verwachtingen maar er zijn toch nog wat onverwachte wijzigingen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De maatregel waarbij ondernemers moeten afrekenen over hoge rekening-courantschulden bij hun BV zit niet in het Belastingpakket 2019. Hiervoor komt volgend voorjaar een wetsvoorstel.

In het Belastingplan 2019 is nu eindelijk een verduidelijking opgenomen voor de beperking van de aftrekbare kosten vanaf 2020. Het regeerakkoord was op dat punt nogal vaag, en latere Kamerbrieven waren ook niet heel duidelijk. Uit het Belastingplan blijkt nu dat het maximale aftrekpercentage ook geldt voor de MKB-vrijstelling en de terbeschikkingstellingsvrijstelling, terwijl dit natuurlijk geen echte aftrekposten zijn.

Een onverwachte, en mogelijk ingrijpende, wijziging is een aanpassing van het inkomen dat meetelt voor twee heffingskortingen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Gerelateerde artikelen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.