bereikbaarheid Premium Corner

Belastingtelefoon gaat meer met vaste krachten werken

04 september 2018

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) belooft dat de Belastingtelefoon in 2019 veel beter bereikbaar is. Hij vergroot de beschikbare capaciteit en er komen meer medewerkers in vaste dienst.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

De Kamer heeft, verdeeld over drie documenten, tientallen aanvullende vragen gesteld over de steeds slechtere bereikbaarheid van de Belastingtelefoon.

Staatssecretaris Snel beantwoordt deze vragen gezamenlijk in één document. Hij legt onder meer uit hoe de benodigde capaciteit bij de Belastingtelefoon is vastgesteld. Het blijkt allemaal nogal technisch en abstract. Er is hierdoor weinig ‘speelruimte’ als de schattingen niet helemaal uitkomen.

Voorrangsbeleid en ‘doorschuiven’ van problemen

Belastingadviseurs krijgen voorrang, zij beschikken over een speciale toegangscode om de wachttijd drastisch te verminderen. In de periode 2017 – juli 2018 hoefde een ‘intermediair’ hoogstens 37 seconden te wachten terwijl de wachttijd normaal wel een half uur kon zijn.

Het voorrangsbeleid blijkt uit de antwoorden op Kamervragen over een technische storing in het systeem voor het aanvragen van uitstel. In de Kamerbrief staat bovendien dat uitstelaanvragers in verband met deze storing zijn doorverwezen naar de Belastingtelefoon. Er is echter geen direct contact opgenomen met de Belastingtelefoon over te verwachten extra telefoontjes.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.