privégebruik Premium Corner

Regeling voor de ‘leasefiets’ minder eenvoudig dan hij lijkt

Door Richard van Boven - 19 september 2018

Werkgevers kunnen vanaf 2020 makkelijker een ‘fiets van de zaak’ verstrekken aan hun werknemers. De regels voor een fiets van de zaak worden gelijkgetrokken met die voor leaseauto’s, er gaat ook voor een ‘leasefiets’ een fictieve bijtelling gelden. Maar is de regeling wel zo eenvoudig?

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Met de nieuwe regeling hoeft een werkgever geen ingewikkelde berekeningen meer te maken om het werkelijke privévoordeel van een leasefiets vast te stellen.

Volgens de Wet Fiscale vergroeningsmaatregelen 2019 blijven de btw-regels voor het privégebruik van een leasefiets echter hetzelfde. De beperkingen in de btw-aftrek voor een fiets van de zaak gelden dus ook onder de nieuwe regeling.

Door aan te sluiten bij de regeling voor leaseauto’s gaan bovendien alle knelpunten van deze regeling nu ook gelden voor de leasefiets.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.