box 3 Premium Corner

Vermogensheffing voor 2019 is nu al bekend

Door Richard van Boven - 20 september 2018

Staatssecretaris van Financiën Menno Snel (D66) heeft op Prinsjesdag ook al bekendgemaakt hoe de vermogensheffing in box 3 er voor 2019 gaat uitzien. Zoals bekend wordt er voorlopig nog niet overgestapt op een heffing naar het werkelijk rendement op vermogen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Er wordt ook in 2019 gerekend met fictieve rendementen die per ‘schijf’ anders uitwerken. De nieuwe cijfers zijn opgenomen in een brief aan de Tweede kamer over nog openstaande moties en toezeggingen.

In 2019 daalt de box 3-heffing voor mensen die minder dan 182.000 euro vermogen hebben. Het fictieve rendement op spaargeld valt (toch) flink lager uit, het fictief rendement op beleggingen stijgt slechts beperkt.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.