mkb Premium Corner

Kleine ondernemer wordt niet beschermd tegen flitskrediet

Door Richard van Boven - 24 oktober 2018

Op dit moment adverteren bepaalde kredietverstrekkers met een snel, maar ook extreem duur, ondernemerskrediet. De Kamer vindt dat het kabinet actie moet ondernemen tegen dit flitskrediet, maar Financiën ziet hier geen reden voor.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Er zijn hoge kosten verbonden aan het flitskrediet. De ondernemer betaalt bijvoorbeeld elke maand een vast bedrag van 20 euro plus 3 procent rente over het geleende bedrag. Voor een lening van 10.000 euro zijn de maandelijkse kosten dus 320 euro.

Minister Wopke Hoekstra van Financiën (VVD) neemt geen standpunt in over deze ‘woekerrentes’. Er geldt voor leningen aan ondernemers in principe geen beperking voor de hoogte van de rente en de bijkomende kosten. De leningvoorwaarden moeten wel voldoen aan de eisen van ‘redelijkheid en billijkheid’, maar die kunnen per geval verschillen.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.