bonussen Premium Corner

SZW kan niets doen aan hoge beloning pensioenuitvoerders

Door Richard van Boven - 07 november 2018

De Tweede Kamer maakt zich zorgen dat het geld van pensioenfondsen steeds vaker ‘verdwijnt’ in hoge bonussen voor de vermogensbeheerder. Wouter Koolmees (D66), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), kan zich echter niet bemoeien met het beloningsbeleid van pensioenfondsen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Koolmees benadrukt dat er een verschil bestaat tussen het zelf beheren van het pensioenvermogen, en de uitbesteding van het beheer.

Een pensioenfonds dat het ingelegde vermogen zelf beheert, is wettelijk verplicht om een behoudend beloningsbeleid te voeren. Het pensioenfonds moet namelijk zo veel mogelijk voorkomen dat er onverantwoorde risico’s worden gelopen met de pensioengelden. De beloning van een eigen vermogensbeheerder kan dus niet te veel afhankelijk zijn van de behaalde beleggingsresultaten.

Het ‘probleem’ van hoge bonussen zal daarom vooral optreden als de pensioengelden door een externe partij worden beheerd.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Gerelateerde artikelen

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.