Brussel

Ontdek Europa’s machtscentrum Brussel
samen met EU-correspondent Jelte Wiersma

De aanstaande Brexit, de sluimerende euro- en immigratiecrises, de verkiezingen voor het Europees Parlement, getroebleerde verhoudingen met China, Rusland en de Verenigde Staten; de Europese Unie staat een spannend 2019 te wachten. Elsevier Weekblad nodigt u uit om op 4, 5 en 6 april 2019 het Europese machtsspel in Brussel zelf mee te maken. EU-correspondent Jelte Wiersma leidt u rond in het Brusselse labyrint en introduceert u bij vooraanstaande spelers in en denkers over dit machtsspel.

Sprekers zijn, naast diplomaten en parlementariërs, de Belgische minister van Defensie Sander Loones (oud-lid Europees Parlement), EU-denker Adriaan Schout (Clingendael), politiek filosoof Larry Siedentop (Oxford) en Alex Brenninkmeijer (Europese Rekenkamer).

Brusselaar Michiel Plaizier geeft een rondleiding langs de sporen van Nederland en Oranje in Brussel, en belicht de relatie tussen Nederland en België. Vele politici, onder wie Hans van Baalen van de liberale fractie in het Europees Parlement, schuiven aan en proberen antwoord te geven op de vragen die u altijd al wilde stellen. Een bijzondere kans om de informele hoofdstad van Europa van meer kanten te leren kennen.

Data en prijs

  • Datum: 4 t/m 6 april 2019
  • Reissom: vanaf € 585,- per persoon
  • Verblijf in **** hotel in hartje Brussel, inclusief 2x ontbijt, lunch en diner

Boek nuPied à Terre | Zesdaagse reis naar Moskou

De reis wordt georganiseerd in samenwerking met Pied à Terre Reizen, lid van ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

Klik hier voor meer informatie, boekingen en het volledige programma.

Heeft u vragen, neem dan contact op per mail via [email protected] of bel 020-3080080 tijdens kantooruren.