buitenland

Drama in Alpen: skiërs bedolven onder lawine

12 maart 2016

In de Italiaanse Alpen zijn zaterdag tientallen mensen verrast door een lawine. Er zijn zes doden geborgen en een tiental skiërs wordt nog vermist.

Het drama speelde zich zaterdag af in de vallei Aurina op de Monte Nevoso (sneeuwberg) in de Italiaanse provincie Zuid-Tirol.

Tientallen personen raakten bedolven onder de sneeuw na een grote sneeuwverschuiving. Er zijn zes doden geborgen. Volgens de reddingswerkers gaat het om lokale bewoners en een Oostenrijker.

Geen ontsnappen aan

Nog een tiental skiërs wordt vermist en bevindt zich vermoedelijk onder de sneeuw. Reddingswerkers speuren vanuit helikopters het gebied af dat zich uitstrekt over 3 kilometer op zoek naar overlevenden.

Senator Hans Berger, zelf een fanatiek skiër, zegt tegen persbureau Ansa dat het gebied vanwege de triangelvorm erg gevaarlijk is wanneer zich een sneeuwverschuiving voordoet.

‘Wie zich daar bevindt op het moment van een lawine heeft geen uitweg meer,’ zegt hij. Omdat ook de sneeuw nergens heen kan, hoopt het zich tot vele meters hoog op.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er voor zover bekend geen Nederlanders bedolven geraakt onder de sneeuw.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.