#American Dreamers

Trump stelt pogingen om hem te transformeren niet op prijs

26 april 2016

Het campagneteam van Donald Trump wil dat de Republikeinse presidentskandidaat zich ‘presidentiëler’ gaat gedragen. Trump zelf zet zich hier fel tegen af.

Trump zou steeds gefrustreerder worden om zijn campagneteam, dat een formelere en conventionelere richting in zou willen slaan met de campagne, zeggen bronnen rondom de Trump-campagne tegen de Amerikaanse website Politico.

Imago

De Republikein zou intern flink balen van Paul Manafort, de nieuwe campagnemanager van Trump, die ‘grensoverschrijdend’ bezig zou zijn. Manafort zou Trump in de media conventioneler willen afschilderen dan hij in werkelijkheid is. Volgens bronnen dichtbij de kandidaat is Trump het zat dat leden van zijn campagneteam hem willen ‘transformeren’.

Vorige week berichtten Amerikaanse media dat Manafort Republikeinse prominenten achter gesloten deuren heeft verteld dat Trump slechts een imago probeert hoog te houden voor de kiezers, en dat hij zijn toon zal matigen naarmate hij verder komt in de race om het presidentschap.

Trump en Clinton zoeken snelle knock-out. De voorverkiezingen van dinsdag zijn hun kans.Democratic presidential candidates Sen. Bernie Sanders, I-V.t, right, and Hillary Clinton react as they speak during the CNN Democratic Presidential Primary Debate at the Brooklyn Navy Yard Thursday, April 14, 2016, New York. (AP Photo/Seth Wenig)

Rivaal

Manafort zou met dit gesprek de Republikeinen hebben willen paaien. De Republikeinse top maakt zich zorgen over de populariteit van Trump, en is al geruime tijd naarstig op zoek naar een alternatieve kandidaat die hem kan verslaan. Lange tijd werd de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan gezien als kanshebber, maar Ryan heeft meerdere malen benadrukt echt niet mee te willen doen aan de verkiezingen.

Trump zou furieus hebben gereageerd over de berichtgeving over Manafort en zou zijn interne rivaal Corey Lewandowski daarop meer bevoegdheden hebben gegeven. De beide campagnemanagers hebben niet gereageerd op de berichten.

Ondertussen worden dinsdagavond in vijf staten de voorverkiezingen gehouden, waarbij de presidentskandidaten opnieuw gedelegeerden voor zich kunnen winnen. De ‘primaries’ worden dinsdag gehouden in de staten Rhode Island, Connecticut, Pennsylvania, Delaware en Maryland.

De Republikeinse rivalen van Trump, Ted Cruz en John Kasich, hebben onlangs een deal gesloten om Trump samen te proberen te stoppen. Toch wordt verwacht dat hij ook deze week weer als winnaar uit de bus zal komen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.