#Brussel

Politieactie in Etterbeek levert niets op

Door Elif Isitman - 09 april 2016

Bij een grote politieactie in Etterbeek  heeft de Belgische politie geen verdachten aangehouden. De actie werd uitgevoerd in verband met de aanslagen in Brussel.

Eerder werd gemeld dat een persoon was gearresteerd, maar Belgische veiligheidsdiensten spreken dat tegen.

Sluipschutters

De speciale eenheden en explosievendienst DOVO waren ter plaatse. Er stonden ook sluipschutters opgesteld, meldt de Franstalige openbare omroep RTBF. Volgens getuigen gaat het in totaal om een vijftigtal agenten, onder wie een groot aantal scherpschutters. Enkele omwonenden werden geëvacueerd.

Lees ook Aanslagen in Brussel: alle daders en verdachten op een rijCamerabeelden van Mohamed Abrini met Salah Abdeslam bij het tankstation langs de Franse snelweg - Foto: AFP

Etterbeek is een van de negentien gemeenten van het gewest Brussel en ligt tegen de stad Brussel aan. In de gemeente zijn Europese instellingen gevestigd en wonen expats.

Volgens verschillende bronnen werd minstens één huiszoeking uitgevoerd.

Opgerold

Ondertussen wordt de vrijdag opgepakte Mohamed Abrini verhoord in Brussel. Na het  verhoor zal blijken of hij nog langer wordt vastgehouden. Ook de vijf andere verdachten die vrijdagmiddag werden gearresteerd worden vooralsnog vastgehouden voor verhoor.  Belgische justitie meldde zaterdag bovendien dat het nog steeds niet duidelijk is of Abrini ook ‘ de man met het hoedje’ is, de derde terreurverdachte die te zien is op bewakingsbeelden van Zaventem.

Volgens Belgische media is allerminst zeker of het gehele Brusselse terreurnetwerk is opgerold. De Belgische politie gaat dan ook door met de opsporing van meer verdachten.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.