#Brussel

Terrorist Laachraoui werkte 5 jaar op Zaventem

Door Tom Reijner - 20 april 2016

Najim Laachraoui, een van de terroristen die zich in maart opbliezen op de luchthaven van Brussel, zou vijf jaar op Zaventem hebben gewerkt. Hij zou, op basis van een tijdelijk contract, een baan hebben gehad bij een firma die daar actief is.

Laachraoui zou tot 2012 op de luchtgaven hebben gewerkt.Normaliter geeft Brussels Airport medewerkers badges die vijf jaar geldig zijn, Laachraoui zou dan ook goed bekend zijn met de beveiliging op het vliegveld, meldt de Vlaamse zender VTM.

Gebedsruimte

VTM meldt tevens dat de politie kort voor de aanslagen een geheime gebedsruimte ontdekte op de luchthaven, in het deel waar bagage werd afgehandeld. Geradicaliseerde werknemers kwamen hier samen om te vergaderen en te bidden, weet de Belgische zender.

‘Er werken minstens vijftig IS-sympathisanten op Zaventem’

De gebedsruimte zou al voor de terreurdaden zijn opgedoekt, zegt althans VTM-journalist Faroek Özgünes. Brussel Airport wil niet reageren op de berichtgeving, maar eerder kwam al naar buiten dat er een lijst zou zijn met namen van zeker vijftig radicale moslims die werkten op de luchthaven. Bij de aanslagen in maart op Zaventem en in het metrostelsel kwamen 32 mensen om het leven.

Nieuwe kritiek

Tekent zich hier een nieuw schandaal af, en stof voor nieuwe kritiek op de Belgische autoriteiten? Die liggen toch onder een internationaal vergrootglas na de terreuraanslagen, die grotendeels werden gepland vanuit de beruchte achterstandswijk Molenbeek. Daar kon de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam zich een tijdlang schuilhouden, omringd door buurtgenoten die hem de hand boven het hoofd hielden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.