buitenland

Hillary Clinton heeft al een baan op het oog voor haar man

Door Elif Isitman - 16 mei 2016

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft al een baan op het oog voor haar man Bill, als ze in november wordt gekozen tot president. Bill Clinton moet zich dan gaan storten op de Amerikaanse economie.

‘U weet dat hij weet hoe dat moet,’ zei Clinton tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Louisville (Kentucky), schrijft The Washington Post. Het is de eerste keer dat ze expliciet zegt wat voor rol de ‘first husband’ moet gaan vervullen, als zij president wordt.

Inkomens

‘Toen mijn man president was, stegen de inkomens van iedereen,’ zei Hillary. Tijdens het presidentschap van Bill Clinton, steeg de werkgelegenheid en ging ook het inkomen van het gemiddelde huishouden omhoog, aldus Hillary Clinton.

Lees ook Trump over EU: ‘Waar is het eigenlijk voor nodig?’2016-05-12 09:14:28 Republican US Presidential candidate Donald Trump arrives for a meeting with Speaker of the House Paul Ryan (R-WI) at the National Republican Congressional Committee May 12, 2016 in Washington, DC. / AFP PHOTO / Brendan Smialowski

Hij zou waarschijnlijk geen minister worden, maar ‘ambassadeur van de economie’. Hij moet zich dan gaan richten op ‘delen van het land die lange tijd genegeerd zijn’, zoals kolenmijnendistricten en midden-grote steden in het hart van de Verenigde Staten.

Steun

Hillary Clinton ontvangt bij haar campagne ook veel steun van haar man. Bij bijeenkomsten waar zij niet heen kan, vervangt hij haar. Hij maakt er geen geheim van dat hij aast op een baan als zijn vrouw president wordt.

‘Als Hillary wordt gekozen, wil ik ook graag de verantwoordelijkheid op me nemen om jullie te leiden naar de toekomst van Amerika,’ zei Bill Clinton vorige week bij een verkiezingsbijeenkomst.

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.