buitenland

Man steekt in op treinpassagiers bij München

Door Tom Reijner - 10 mei 2016

Een jonge man heeft dinsdagochtend op een treinstation in Grafing bij München reizigers aangevallen met een mes. Vier personen raakten gewond. Een 50-jarige man is aan zijn verwondingen overleden.

Tijdens zijn aanval zou de 27-jarige dader volgens omstanders ‘Allahu Akbar’ (Allah is groot) hebben geroepen, meldt bijvoorbeeld Süddeutsche Zeitung.

Overmeesterd

De politie doet op dit moment onderzoek naar deze mogelijke kreet. De man kon nog op het station door politieagenten worden overmeesterd en gearresteerd. Ook zou hij hebben geroepen dat hij ‘ongelovigen’ wilden doden.  De Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann zegt dat de man tot dusver niet echt wil meewerken aan zijn verhoor. Volgens deze minister heeft de aanvaller ‘psychische problemen en is hij drugsverslaafd’, meldt Der Spiegel. Een ‘islamitisch motief’ wordt daarom uitgesloten.

Volgens de Bayerische Rundfunk is het S-Bahnstation gedeeltelijk afgesloten. Een van de slachtoffers werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Andere Duitse media melden daarna op basis van informatie van de politie dat deze man aan zijn verwondingen is bezweken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.