buitenland

Amerikaanse The Voice-zangeres doodgeschoten na concert

Door Elif Isitman - 11 juni 2016

De Amerikaanse zangeres Christina Grimmie is vrijdagavond (lokale tijd) doodgeschoten tijdens een concert in Orlando, Florida. De zangeres is, vooral in Amerika, bekend van de talentenjacht The Voice.

De politie van Orlando bevestigt haar dood zaterdagochtend via sociale media.

Handtekeningen

Grimmie (22) was bij het Plaza Live-poppodium handtekeningen aan het uitdelen samen met de leden van de band Before You Exit, toen ze werd benaderd door een schutter. Hij opende het vuur op haar, alvorens getackeld te worden door haar broer Mark.

De schutter schoot daarna zichzelf dood. Hij droeg twee pistolen bij zich. Grimmie werd afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed later aan haar verwondingen.

Motief

Er waren zo’n 60 andere mensen aanwezig op het moment dat ze werd neergeschoten, maar niemand anders raakte gewond. Het is onbekend wat het motief van de schutter was. Ook zijn identiteit is nog niet vrijgegeven. De politie in Orlando verklaart zaterdagmiddag wel te geloven dat de schutter specifiek naar Florida is afgereisd om de zangeres dood te schieten.

Grimmie eindigde in 2014 op de derde plaats tijdens het zesde seizoen van de Amerikaanse editie van The Voice, dat op NBC wordt uitgezonden. Ze werd gecoacht door Maroon 5-zanger Adam Levine. Het programma laat in een reactie weten  ‘ontstemd’ te zijn naar aanleiding van de schietpartij.

Grimmie zingt Can’t Help Falling in Love With You van Elsvis Presley tijdens een auditieronde bij The Voice 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.