buitenland

Geen dodelijke slachtoffers na gijzeling in Duitse bioscoop

Door Emile Kossen - 23 juni 2016

Een gewapende man is donderdagmiddag een bioscoop in het Duitse Viernheim binnengegaan. Hij zou meerdere mensen hebben gegijzeld, waarna hij werd uitgeschakeld door de politie. Er zouden geen dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Volgens Frankfurter Allgemeine ging de gemaskerde man iets voor drie uur ’s middags een bioscoop binnen in Viernheim, in de buurt van Frankfurt. Hij had een wapen bij zich en droeg een munitiegordel om zijn schouder.

Getuigen hoorden vier schoten, maar het is voor de autoriteiten nog onduidelijk of het om een echt wapen ging. De man zou zich hebben verschanst in de bioscoop en gijzelde een onbekend aantal mensen.

Bestorming

agente

De zwaarbewapende elitepolitie bestormde daarna de bioscoop en meldde na vieren dat de man is overmeesterd. De Hessische minister van Binnenlandse Zaken Peter Beuth bevestigt dat de man is doodgeschoten.

Hij zou een verwarde indruk hebben gemaakt. Op basis van de eerste signalen denken de Duitse veiligheidsdiensten dat er geen sprake was van een terroristisch motief.

Volgens politiebronnen zijn tientallen mensen gewond geraakt, maar niemand zou zijn geraakt door kogels van de man. Het lijkt erop dat er vooral slachtoffers zijn van traangas dat werd ingezet door de Duitse politie. De wijde omgeving is afgezet.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.