buitenland

Nederlandse belandt na verkrachting in cel Qatar

Door Tom Reijner - 10 juni 2016

Een Nederlandse vrouw zit al sinds maart vast in een cel in Qatar, nadat ze naar eigen zeggen was verkracht. Toen de 22-jarige vrouw vervolgens aangifte deed, werd ze opgepakt.

De aanklacht luidt buitenechtelijke seks, meldt haar advocaat Brian Lokollo. Seks buiten het huwelijk is verboden in het steenrijke islamitische oliestaatje.

Vreemd appartement

De Utrechtse Laura, zoals de vrouw volgens diverse media heet (haar achternaam is niet publiekelijk bekend), was met een vriendin op vakantie in Qatar, en zou zijn verkracht na een avondje stappen. Ze zegt dat er iets in haar drankje is gedaan, want even later kwam ze bij bewustzijn in een vreemd appartement, aldus de advocaat.

De volgende ochtend deed ze aangifte op het politiebureau, maar toen werd ze zelf in de boeien geslagen. Ook de vermeende dader zit in de cel, schrijft De Telegraaf. Er zou drie jaar cel staan op buitenechtelijke seks in Qatar. De Nederlandse ambassade in Doha is op de hoogte van de arrestatie en houdt wekelijks telefonisch contact met de vrouw, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ze heeft inmiddels een advocaat in Qatar.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.